Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όχι» Μόσιαλου στην απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα

«Όχι» Μόσιαλου στην απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλίας Μόσιαλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ξεκάθαρο «όχι» στην απελευθέρωση των μετακινήσεων για την περίοδο του Πάσχα, είπε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE» με τον Φάνη Παπαθανασίου

Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ως επιπλέον ρίσκο μια τέτοια απόφαση μετά και τις απελευθερώσεις της εκπαιδευτικής και της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα ο κ. Μόσιαλος τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

«Η κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους πολίτες»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν είναι σε ύφεση».

Σχετικά άρθρα