Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ήταν λάθος να κλείσουμε τον κόσμο μέσα» – Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης στη Λινού

«Ήταν λάθος να κλείσουμε τον κόσμο μέσα» – Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης στη Λινού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηνά Λινού, Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τις δηλώσεις της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού ότι η απόφαση για περιορισμό των πολιτών στα σπίτια ήταν λάθος καθώς οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων αντί για μείωση, σχολίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης έπειτα από σχετική ερώτηση.

Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει εάν ήταν λάθος η εκτίμηση της επιτροπής για τον κίνδυνο διασποράς στους ανοιχτούς χώρους.

«Δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση με την κ. Λινού, υπάρχουν βέβαια διαφορετικές απόψεις.

»Το βασικό στοιχείο όταν ελήφθη η απόφαση για το lockdown εκεί γύρω στον Φεβρουάριο ήταν ότι θέλαμε ο κόσμος να μείνει στο σπίτι του με σκοπό να περνά τον χρόνο του με τις οικογένειές του.

»Σε αυτή τη φάση που και κόπωση υπάρχει και ο κόσμος έχει αυξήσει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά, εμείς αυτό που θέλουμε να προτείνουμε σαν εναλλακτική λύση είναι να βγει έξω με την οικογένειά του, να περπατήσει στην εξοχή, σε ανοιχτούς χώρους και να αποφύγει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά», είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Ο σκοπός λοιπόν δεν είναι να πάνε να κάνουν διαδημοτικές μετακινήσεις και να βρεθούν με άλλους από άλλες περιοχές, αλλά να περπατήσουν στην εξοχή, να πάρουν αέρα, και αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να βελτιωθεί και η ψυχική τους υγεία.

»Αυτή είναι η λογική των διαδημοτικών μετακινήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε κι εμείς από την πλευρά μας να αποδώσει καρπούς» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά άρθρα