Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Η κούραση του κόσμου καθυστερεί την ανάσχεσή του κορωνοϊού

Μαγιορκίνης: Η κούραση του κόσμου καθυστερεί την ανάσχεσή του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αναφέρθηκε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας με σκοπό την ανάσχεσή του.

Περιγράφοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για αυξημένα κρούσματα, που αγγίζουν τα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου, και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της τάξης του 20-25%.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, όπως διευκρίνισε, η αύξηση είχε αγγίξει το 35-40% σε σχέση με την προηγούμενη.

Οι νοσηλείες σε ΜΕΘ αυξήθηκαν, παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 15%.

Όπως σημείωσε, στην Αττική πραγματοποιούνται περί τις 200 εισαγωγές ασθενών ημερησίως, ενώ στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, με την αύξηση στις εισαγωγές να παραμένει κάτω από 20%.

Οι αυξημένες εισαγωγές θα οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων

Ο καθηγητής τόνισε, παράλληλα, πως οι αυξημένες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομείο θα οδηγήσουν τις επόμενες εβδομάδες σε αυξημένους νεκρούς.

Αναφέρθηκε, ακόμη στις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης του δείκτη RT, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως όλα τα δεδομένα παραμένουν -για την ώρα- ρευστά.

Όπως διευκρίνισε το μέλος της Επιτροπής, το τρίτο κύμα της πανδημίας εμφανίζει μικρότερη νοσηρότητα, αλλά είναι πιο βραδύ, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάσχεσή του παίζει και η αυξανόμενη κούραση του κόσμου από τα παρατεταμένα μέτρα.

Αναφορικά με το ηλικιακό προφίλ των ασθενών Covid, ο κύριος Μαγιορκίνης τόνισε πως την πρωτιά διατηρεί η ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών, ενώ ακολουθεί εκείνη των 18-39 ετών.

Σχετικά άρθρα