Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στα Χανιά στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Επεισόδια στα Χανιά στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, Διαδηλωτές, Κρήτη, Παύλος Φύσσας, Φωτογραφίες, Χανιά,

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο των Χανίων, στο περιθώριο της διαδήλωσης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το τοπικό flashnews.gr, άτομα με κράνη που είχαν χωριστεί από την πορεία, φτάνοντας προς το κέντρο προχώρησαν σε φθορές του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο τέλος της οδού Τζανακάκη.

xania-2

Εκείνη την ώρα, δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησε πετροπόλεμος από τους κρανοφόρους με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Νωρίτερα εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους ενάντια στο φασισμό στα Χανιά όπως και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης και της Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές σε μια δυναμική και μαζική πορεία στάθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας ηχηρό το μήνυμα ότι ο φασισμός, ο νεοναζισμός και οι εκφραστές τους, δεν έχουν “καμία θέση” στα Χανιά, ούτε πουθενά αλλού.

xania-3 xania-4

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι, πολύς ήταν ο κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα φορέων και συλλόγων.

Πολίτες και φορείς είχαν συγκεντρωθεί από τις 19.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

xania-5

Σχετικά άρθρα