Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαδάκτυλος: Άρση περιορισμού κυκλοφορίας μόνο με διψήφια νούμερα στις ΜΕΘ

Εξαδάκτυλος: Άρση περιορισμού κυκλοφορίας μόνο με διψήφια νούμερα στις ΜΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας),

Κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η χώρα σε άρση του λοκντάουν, αν δε φτάσουν σε διψήφια νούμερα οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αν δεν πέσουν γύρω στα 500 τα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά, εμφανίστηκε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα δεν επιδέχονται καμία συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το λοκντάουν μπορεί να αρθεί μόνο σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν κατά κάποιο τρόπο γιορτές, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις τελευταίες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

«Νομίζω ότι αν δε δούμε διψήφια νούμερα ασθενών στις εντατικές και λογικά τριψήφια νούμερα στα καθημερινά κρούσματα, γύρω στα 500 όπως είπε και ο κ. Κικίλιας, δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση του lockdown.

»Αυτήν τη στιγμή απέχουμε πολύ από το σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ανοίξουμε.

»Αυτό θα μπορούσε να γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μόνο σε τομείς της αγοράς που θα μας βοηθούσαν να νιώσουμε τις γιορτές, όπως το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.

»Όλα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την κατάσταση.

»Η σημερινή δε μας επιτρέπει να κάνουμε καμία συζήτηση σχετικά με άρση του lockdown.

»Θα ήταν ιδιαιτέρως πρωθύστερη», τονίζει ακόμα στο ethnos.gr ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχετικά άρθρα