ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαράλαμπος Γώγος: «Ο ιός υπάρχει παντού πια και οι ασυμπτωματικοί είναι πολλοί»

Χαράλαμπος Γώγος: «Ο ιός υπάρχει παντού πια και οι ασυμπτωματικοί είναι πολλοί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ο ιός υπάρχει παντού πια και οι ασυμπτωματικοί είναι πολλοί. Εάν φοράμε όλοι μάσκες θα μπορέσουμε να διακόψουμε τη διασπορά, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού από τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως οδηγός της επιδημίας είναι οι ηλικίες μεταξύ 20 και 40.

Νέοι και ασυμπτωματικοί τα περισσότερα κρούσματα

«Σε αυτές τις ηλικίες είναι και τα περισσότερα κρούσματα, κυρίως ασυμπτωματικοί διότι οι ηλικίες αυτές δεν συμμορφώθηκαν στην προηγούμενη κλιμάκωση των μέτρων» σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων εάν τους συγκρίνουμε με άλλους στην Ευρώπη είναι χαμηλοί.

Οι περιοχές στην Ελλάδα είναι ακόμα στο πρασινοκίτρινο σε σχέση με την κόκκινη Ευρώπη όμως υπάρχει δυναμική για αυτό και πρέπει αν παρθούν τώρα τα μέτρα ενόψει του χειμώνα, είπε.

Ελπίζουμε τις επόμενες δυο εβδομάδες να δούμε απόδοση των μέτρων, σημείωσε και συμπλήρωσε πως αυτό που περιμένουμε είναι να σταθεροποιηθεί και να υποχωρήσει ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με τα τεστ.

Κάτω από το 60% η κάλυψη στις ΜΕΘ

Επίσης χαρακτήρισε σχετικά καλό το επίπεδο του συστήματος υγείας, σημειώνοντας πως η κάλυψη στις ΜΕΘ έχει πέσει κάτω από το 60% με το πρόβλημα να μετατοπίζεται στις απλές κλίνες Covid λόγω της μεγάλη εισροής απλών περιστατικών, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως στην περίπτωση των Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα