Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σκωτικός Τύπος τιμά με δύο προτομές τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Σκωτικός Τύπος τιμά με δύο προτομές τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Φωτογραφίες,

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), οι ανώτεροι βαθμού του Ελευθεροτεκτονισμού (4-33), τιμά με δύο προτομές, που θα τοποθετηθούν σε προαύλιο νοσοκομείου, τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη ζωής ενάντια στον κορωνοϊό Covid-19.

Ο Σκωτικός Τύπος ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες με τις προτομές, πλαισιωμένες από τα μέλη του Υπάτου Συμβουλίου για την Ελλάδα, τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη για την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιό και μέλη της Ακαδημίας του Σκωτικού Τύπου.

«Μέλη της Ακαδημίας του ΑΑΣΤ, μαζί με τις εξαίρετες προτομές, αφιέρωμα του ΑΑΣΤ σε όλους αυτούς που με αυταπάρνηση φρόντισαν και φροντίζουν την υγεία μας.

»Οι προτομές θα τοποθετηθούν σε προαύλιο χώρο Νοσοκομείου δια να θυμόμαστε όλοι και να μαθαίνουν οι επόμενοι», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες.

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης για την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, με τις προτομές εντός Μεγάρου του Σκωτικού Τύπου στην Αθήνα.

Όταν ο Μέγας Φρειδερίκος της Πρωσίας τέθηκε επικεφαλής του ελευθεροτεκτονικού «Δόγματος της Τελειοποίησης», το οποίο αναπτυσσόταν σε 25 βαθμούς, προέβη με τη βοήθεια επίλεκτων ελευθεροτεκτόνων στην αναδιοργάνωση της τεκτονικής αδελφότητας μορφοποιώντας συστηματικά το εφεξής αποκαλούμενο Τάγμα του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου ή Δόγματος, ορίζοντας τον αριθμό των βαθμών στους 33 και αναθέτοντας την ανώτατη διοίκηση στο Ύπατο Συμβούλιο, αποτελούμενο από μέλη κατέχοντα τον 33ο βαθμό.

Στη συνέχεια συντάχθηκαν αυτά στα -λεγόμενα- Μεγάλα Συντάγματα του Βερολίνου ή του Μ. Φρειδερίκου ή του 1786 τα οποία και διέπουν μέχρι σήμερα τον Τύπο.

Το πρώτο ιδρυθέν Ύπατο Συμβούλιο δημιουργήθηκε το 1801 στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ από Γάλλους Τέκτονες, εξουσιοδοτημένους από τεκτονικές οργανώσεις της Γαλλίας και από μυημένους Αμερικανούς.

Τούτο σήμερα εδρεύει εις την Ουάσιγκτον.

Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1872 από τον Δημήτριο Ροδοκανάκη και με γνήσια, νόμιμη και κανονική διαδοχή σήμερα επικεφαλής του για την Ελλάδα είναι ο Εμμανουήλ Γερακιός.

Ο Σκωτικός Τύπος είναι η «κιβωτός» του Ορθού Λόγου, δηλαδή του ελληνικού και κατά προέκταση δυτικού πολιτισμού.

Το αξιακό του σύστημα είναι αυτό που γνωρίζει η κοινωνία και αναφέρει η ιστορία ως κίνημα του Διαφωτισμού.

Σχετικά άρθρα