Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελπίδες θεραπείας με το αντιικό Remdesivir

Ελπίδες θεραπείας με το αντιικό Remdesivir
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανάσης Δημόπουλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα αντιικό φάρμακο (το Remdesivir) που δείχνει αποτελέσματα σε αυτή την νόσο» επεσήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθ. Δημόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη.

Αναφορικά με την εφαρμογή της έρευνας αυτής στην Ελλάδα στην οποία ήταν επικεφαλής η καθηγήτρια κα Τουλούμη, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε πως «αρκετοί Έλληνες ασθενείς είχαν την δυνατότητα να μπουν στο πρωτόκολλο αυτό μέσα σε λίγες ημέρες που έμεινε στην Ελλάδα γιατί έκλεισε πολύ γρήγορα η μελέτη και αυτοί που δεν το πήραν και είναι υπό θεραπεία θα πάρουν το φάρμακο αυτό».

«Και αυτοί που δεν το πήραν θα πάρουν το φάρμακο αυτό.

»Υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη που εξετάζουν σε νωρίτερο στάδιο της νόσου, όχι στο μέτριο ή σοβαρό και θα έχουμε τα αποτελέσματα σύντομα» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Όπως ο κ. Δημόπουλος σημείωσε «δεν είναι η θεραπεία την νόσου.

»Η θεραπεία της νόσου είναι πολυπαραγοντική διότι είναι νόσο πολυσυστηματική. Αφορά πολλά συστήματα».

Ωστόσο όπως τονίζει «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε μια μελέτη που δείχνει όφελος στην αντιμετώπιση της νόσου».

Σχετικά με το αν θα έχουμε σύντομα εμβόλιο ο ίδιος απαντά πως πάνω από 50 εμβόλια είναι σε φάση κλινικών δοκιμών αλλά δυστυχώς για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους πρέπει να γίνει έλεγχος σε πολλά άτομα όποτε χρειάζεται χρόνο.

Σχετικά άρθρα