Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες Εφορίες συγχωνεύονται και ποιες βάζουν «λουκέτο»

Ποιες Εφορίες συγχωνεύονται και ποιες βάζουν «λουκέτο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Εφορία,

Σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) προχωρά τις επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Εφοριών, με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε:

Από 9 Μαρτίου 2020 συγχωνεύεται η ΔΟΥ Γαλατσίου Α’-Β’ τάξεως με τη ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών Α’-Β’ τάξεως, με την δεύτερη να μεταφέρεται στην πρώτη και να παραμένει η ΔΟΥ Γαλατσίου ως Α-Β τάξης.

Αυτό σημαίνει, ότι από αύριο 5 Μαρτίου έως και μεθαύριο 6 Μαρτίου, οι εν λόγω ΔΟΥ θα είναι κλειστές για το κοινό και από την Δευτέρα 9 Μαρτίου οι συναλλαγές των φορολογουμένων, που υπάγονται στις ΔΟΥ αυτές, θα πραγματοποιούνται στη ΔΟΥ Γαλατσίου, που βρίσκεται στην οδό Χριστιανουπόλεως 103 στο Γαλάτσι Αττικής.

Περαιτέρω, για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων ΔΟΥ:

– Δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικών ετών 2015-2018, καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2019, από σήμερα στις 23:00 έως τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

– Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών των ανωτέρω ΔΟΥ, καθώς και η πληρωμή των οφειλών αυτών με τη χρήση καρτών πληρωμών στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, δεν θα είναι διαθέσιμη από αύριο Πέμπτη στις 10:00 το πρωί έως τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, για όλους τους φορολογούμενους η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη μεταξύ 10.00-17.00.

Σχετικά άρθρα