Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής μικροβιολογίας: «Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και σε προσυμπτωματική φάση»

Καθηγητής μικροβιολογίας: «Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και σε προσυμπτωματική φάση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τον τρόπο αντιμετώπισης ενός πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα περιέγραψε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τσαγκρής υποστήριξε ότι «ακόμα και εάν εισέρθει ο ιός, πρέπει να επιβραδύνουμε την εξάπλωσή του.

»Αν υπάρξει κρούσμα χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, άμεσα μέτρα ελέγχου και περιορισμό της διασποράς».

Ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και σε προσυμπτωματική φάση, κάνοντας λόγο για «υψηλή μεταδοτικότητα».

Επιπλέον, εξήγησε ότι ένας ασθενής ενδέχεται να μολύνει δύο με τρία άτομα, ενώ σημείωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας εντοπίζεται κυρίως στις μεγάλες ηλικίες.

Σχετικά με τη δημιουργία εμβολίου, τόνισε πως οι προηγούμενοι κοροναϊοί δημιουργούσαν απλές λοιμώξεις και υπενθύμισε πως «δεν είναι εύκολη η διαδικασία παραγωγής εμβολίου».

Όσον αφορά τα συμπτώματα της ασθένειας, ο καθηγητής, είπε ότι «το 85% εκδηλώνεται με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

»Λίγοι θα έχουν δύσπνοια, πνευμονία και πυρετό και ακόμα λιγότεροι θα χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας».

Χρήστος Συμεωνίδης: Επικρατεί φόβος στην Ιταλία

Έξαρση παρουσιάζει ο κοροναϊός στην Ιταλία, μετά επιβεβαιωμένα κρούσματα να προσεγγίζουν τα 230, ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου και γιατρός, Χρήστος Συμεωνίδης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

«Επικρατεί φόβος τις τελευταίες μέρες. Οι πολίτες αποφεύγουν τα μέρη που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος» τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη για καλό εξοπλισμό και «καλή ατομική υγιεινή» ως μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Επιπλέον, ο γιατρός υποστήριξε ότι ο ιός πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σχετικά άρθρα