Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον βασιλικό τάφο

Αμφίπολη: Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον βασιλικό τάφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Κατερίνα Περιστέρη, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Σέρρες, ΣΥΡΙΖΑ, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού, Φωτογραφίες,

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις νωπογραφίες που αποκαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τις τελευταίες ημέρες αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την εβδόμη και ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης του τάφου στην Αμφίπολη.

Τώρα απομένουν μόλις τρεις σειρές και θα μπορούν πλέον οι αρχαιολόγοι να μπουν στο εσωτερικό του μνημείου.

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων.

Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο.

Παράλληλα, αποκαλύπτονται, κάτω από τα επίκρανα, οι μαρμάρινες παραστάδες του θυρώματος, οι οποίες επικαλύπτονται, επίσης, από λευκή νωπογραφία.

Με τη μερική αφαίρεση χωμάτων, που βρίσκονται πίσω από την είσοδο, αποκαλύπτεται η πίσω πλευρά της εισόδου, ιδιαιτέρως επιμελημένη, αντίστοιχη της προσόψεως.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην νωπογραφία των επιστυλίων της σώζονται ίχνη κόκκινου και μαύρου χρώματος.

Η πλαϊνή και πίσω όψη των ιωνικών επικράνων των παραστάδων, που επικαλύπτονται από νωπογραφία, είναι ζωγραφισμένες με τα ίδια χρώματα.

Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να αποκαλύψουν και τους πλαϊνούς τοίχους του προθαλάμου που είναι από μάρμαρο Θάσου.

amfipoli 23

amfipoli 22

amfipoli 21

amfipoli 20

Σχετικά άρθρα