Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες: Ποιες περιοχές θα ενταχθούν στο σύστημα

Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες: Ποιες περιοχές θα ενταχθούν στο σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες,

Στην επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε 3.754 περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών . Πρόκειται για περιοχές οι οποίες είναι εντός σχεδίου πόλης αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Μετά την επέκταση των αντικειμενικών, ο συνολικός χάρτης της Ελλάδας, με το άθροισμα παλαιών και νέων ζωνών θα ανέρχεται σε 13.970, καθώς σήμερα εφαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες σε 10.216 ζώνες της επικράτειας και σε αυτές θα προστεθούν οι προαναφερόμενες 3.754 νέες εντάξεις.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Βήμα» αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, με τις παλαιές και νέες εντάξεις θα καλύπτονται από τις αντικειμενικές αξίες ακίνητα που αντιστοιχούν στο 98% του πληθυσμού της χώρας.

Στις αλλαγές που προωθούνται είναι να υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες βάσει ενός νέου αλγορίθμου, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν και άλλα δεδομένα πέραν της κατώτατης τιμής ζώνης του δήμου στον οποίο ανήκει το ακίνητο.

Αυτό το σύστημα θα έχει άμεση εφαρμογή σε περιοχές-φιλέτα που εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, όπως είναι για παράδειγμα τουριστικές περιοχές στη Μύκονο και σε άλλους οικισμούς των Κυκλάδων, αλλά και παραλιακές περιοχές της Αττικής και της Χαλκιδικής.

Σχετικά άρθρα