Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Δημόσιο ζητά 50.000 ευρώ από απολυμένη νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο

Το Δημόσιο ζητά 50.000 ευρώ από απολυμένη νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Ελεγκτικό Συνέδριο, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Πλαστά Πτυχία,

Απόφαση με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τα χρήματα που οφείλουν να επιστρέφουν στο Δημόσιο οι υπάλληλοι που αποκαλύφθηκε ότι είχαν διοριστεί με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Το ανώτατο δικαστήριο εκδίκασε σε σύνθεση μείζονος Ολομέλειας -35 ανώτατοι δικαστικοί μετείχαν- υπόθεση νοσηλεύτριας που είχε διωχθεί ποινικά διότι είχε πλαστό πτυχίο και το Δημόσιο αρχικά της είχε καταλογίσει να επιστρέψει 170 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή μισθούς τουλάχιστον 17 χρόνων.

Όμως στη συνέχεια το ποσό εκ μέρους του Δημοσίου κατέβηκε στις 50 χιλιάδες, στη λογική ότι η επιστροφή των χρημάτων στις περιπτώσεις των πλαστών τίτλων σπουδών οφείλει να διέπεται από την αρχή της δίκαιης ισορροπίας.

Δηλαδή να πληρώσουν οι παρανομούντες υπάλληλοι αλλά όχι ποσά εξοντωτικά καθώς ήδη έχουν προσφέρει την εργασία τους στο Δημόσιο.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου προήδρευσε ο Πρόεδρος του Ιωάννης Σαρμάς, θα αποτελέσει «πιλότο» για πολλές παρόμοιες υποθέσεις, υπαλλήλων με πλαστά πτυχία.

Η νοσηλεύτρια πιάστηκε στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών όταν διαπιστώθηκε πως είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Λυκείου.

Ο συνήγορος της νοσηλεύτριας, αφού επεσήμανε πως η πλαστογραφία ανάγεται στον απολυτήριο βαθμό από «14,33» στο «20», χωρίς να επηρεάσει τους συναδέλφους της, συμπλήρωσε ότι το μεγάλο ύψος του καταλογισμού μετατρέπεται αυτοδικαίως σε κύρωση, κάτι που εξέρχεται του πλαισίου της νομιμότητας.

Μάλιστα, ο δικηγόρος τόνισε πως παραβιάζεται κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου καθώς την ώρα που έγινε ο υπέρογκος καταλογισμών των αποδοχών 17 ετών σε βάρος της νοσηλεύτριας ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη.

Σχετικά άρθρα