Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oκτώ νεκροί από τη γρίπη τις τελευταίες 10 μέρες

Oκτώ νεκροί από τη γρίπη τις τελευταίες 10 μέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ,

Οκτώ άτομα έχασαν της ζωή τους από τη γρίπη από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τα επιστημονικά δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης, η οποία εισήλθε στον πυρήνα της περιόδου έξαρσης, όπως και τα μέτρα προστασίας – πρόληψης, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με αυτά μέχρι σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2020, είκοσι τέσσερα (24) σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ κατέληξαν οκτώ (8) άτομα, τα περισσότερα εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α, η οποία καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ επισημαίνει πως, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στην χώρα για τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ αυξημένη κυκλοφορία του ιού θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου. Κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι η γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως πολύ σοβαρή νόσο.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια καρδιολογικά, αναπνευστικά προβλήματα, ανοσοκαταστολή – περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ eody.gov.gr), διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές, οι οποίες πάντως μπορούν να εμφανιστούν και σ’ ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στην χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται προσοχή στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.

Σχετικά άρθρα