Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι… αιώνιοι φοιτητές γλιτώνουν τη διαγραφή

Ποιοι… αιώνιοι φοιτητές γλιτώνουν τη διαγραφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Αιώνιοι Φοιτητές, Ανδρέας Λοβέρδος, Διαγραφή, Πανεπιστήμια, Πρυτάνεις, ΤΕΙ, Φοιτητές,

Παράθυρο για χιλιάδες αιώνιους φοιτητές άνοιξε μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, των πρυτάνεων και των προέδρων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα όσοι φοιτητές όσοι φοιτητές έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη (2012-13 και 2013-14) δεν θα διαγραφούν αυτόματα από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 10.000 αιώνιοι φοιτητές ΑΕΙ και ακόμη 20.000 με 25.000 φοιτητές των ΤΕΙ δεν πρόκειται να διαγραφούν.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει η παραπάνω εξαίρεση στις διαγραφές, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Παιδείας τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Στην από κοινού ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ με τους Πρυτάνεις υπογραμμίζεται ακόμη ότι όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.

Επειδή, όμως, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26/8/2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των «αιώνιων’ φοιτητών είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ. Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή 22 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα