Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδιανόητο: Πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια για να βγάλει η Δικαιοσύνη μια απόφαση – Τι αφορούσε

Αδιανόητο: Πέρασαν 19 ολόκληρα  χρόνια για να βγάλει η Δικαιοσύνη μια απόφαση – Τι αφορούσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη,

Σχεδόν 19 χρόνια χρειάστηκε να περάσουν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο ενός 22χρονου φοιτητή από αδέσποτη σφαίρα που προήλθε από το στρατόπεδο Σκαραμαγκά, σε μία υπόθεση έφερε στην επιφάνεια τις καθυστερήσεις στην λειτουργία των δικαστηρίων και την επιμονή του Δημοσίου να αναβάλει όσο μπορούσε την καταβολή αποζημίωσης.

Χθες έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε αμετάκλητα το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει 800.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, στους γονείς και τα δύο αδέλφια του φοιτητή, ο οποίος ένα βράδυ του Ιουλίου του 2000 έχασε τη ζωή του από την ριπή πολεμικού όπλου, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να μεσολαβήσουν σχεδόν δύο δεκαετίες μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αλλά και η απόφαση του κράτους να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο ώστε να καθυστερήσει την επιδίκαση της αποζημίωσης στην φτωχή οικογένεια του θύματος.

Τόσο πρωτόδικα όσο και στο εφετείο η Δικαιοσύνη έκρινε πως το Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει την οικογένεια του θύματος, όμως το κράτος επέμενε στην γραμμή της παράτασης της υπόθεσης.

Για τον λόγο αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας πως το ποσό των 800.000 ευρώ ήταν υπερβολικά υψηλό.

Στον αντίποδα, ο αξιωματικός που έβαλε την μοιραία σφαίρα καταδικάστηκε το 2004.

Σχετικά άρθρα