Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ε.Ε: Θετικό βήμα η δικαστική διερεύνηση για το Φαρμακονήσι

Ε.Ε: Θετικό βήμα η δικαστική διερεύνηση για το Φαρμακονήσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Φαρμακονήσι,

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να ζητήσει τη δικαστική διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουΐζνιεκς.

Ο επίτροπος χαιρετίζει την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών και επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης πολυάριθμες και άξιες συγχαρητηρίων.

Επαναδιατυπώνει επίσης το αίτημά του προς τις ελληνικές αρχές να διαμορφώσουν έναν ανεξάρτητο μηχανισμό υποδοχής παραπόνων, επιφορτισμένων με την έρευνα των ενεργειών και τη δράση των εντεταλμένων κυβερνητικών αρχών. Προσθέτει ότι για τον λόγο αυτό, το Συμβούλιο της Ευρώπης διαθέτει εμπειρία στην παροχή τέτοιου είδους βοήθεια.

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δημόσια συγνώμη του αρχηγού του Λ.Σ., Δ. Μπαντιά και υποστηρίζει υπογραμμίζει ότι καλύτερο είναι η λέξη «παράνομη μετανάστευση» ή «παράνομος μετανάστης», που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, να αντικατασταθεί με τις λέξεις «παράτυπος μετανάστης» ή «παράτυπη μετανάστευση».

Σχετικά άρθρα