Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 74 οι νεκροί από τη γρίπη – Πώς θα προφυλαχθείτε

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 74 οι νεκροί από τη γρίπη – Πώς θα προφυλαχθείτε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ,

Συνολικά 74 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από τη γρίπη, που παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα, με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νέοι θάνατοι που δηλώθηκαν από τις 11 έως τις 17 Φεβρουαρίου είναι 17 και τα νέα κρούσματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που δηλώθηκαν την ίδια περίοδο είναι 27.

Οι 64 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 10 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Όλα τα κρούσματα οφείλονται στον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, όπως και οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή.

Όπως υπογραμμίζουν, ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο μπορεί να γίνει έστω και τώρα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, και η αυστηρή τήρηση προληπτικών μέτρων και κανόνων υγιεινής.

Σχετικά άρθρα