Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργούν την Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές

Απεργούν την Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Δάσκαλοι, Καθηγητές, ΟΛΜΕ | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης,

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, δάσκαλοι και καθηγητές, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις εναντίον του νέου συστήματος προσλήψεων.

Πιο αναλυτικά, η ΔΟΕ (δάσκαλοι δημοτικών) θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ (καθηγητές γυμνασίων και λυκείων) θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Στις 15.00 το μεσημέρι, οι δύο ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών αποτελεί να λαμβάνεται υπόψη και η πρότερη προϋπηρεσία των αναπληρωτών στα κριτήρια πρόσληψης στο δημόσιο.

Η κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ – ΔΟΕ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα