Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτιμο μέλος των AHEPA ο ύπατος μεγάλος ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα (φωτο)

Επίτιμο μέλος των AHEPA ο ύπατος μεγάλος ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Ελευθεροτεκτονισμός, Ελληνική Ομογένεια, Εμμανουήλ Γερακιός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Φωτογραφίες,

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ομογενειακού τάγματος των AHEPA, Βασίλης Μωσαΐδης (Basil Mossaidis), ανακήρυξε τον ύπατο μεγάλο ταξιάρχη του Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιό, σε επίτιμο μέλος των AHEPA.

Η διαδικασία έγινε στα νέα γραφεία του Υπάτου Συμβουλίου του Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα, στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, δίπλα στο τεκτονικό μέγαρο της Αχαρνών.

Παλαιότερα κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ευρύτερα γνωστό, ωστόσο, ο Ελευθεροτεκτονισμός στην Ελλάδα φαίνεται ότι εδώ και καιρό έχει τη διάθεση να «επικοινωνεί» ανοιχτά τις δραστηριότητές του και τις εκδηλώσεις του, ακολουθώντας το παράδειγμα τεκτονικών ταγμάτων της αλλοδαπής.

Για αυτό και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε δημόσια θέα στο Facebook, στη σελίδα του Σκωτικού Τύπου.

Το Τάγμα των AHEPA, το οποίο συστήθηκε αντιγράφοντας το οργανωτικό σχήμα που είχαν οι τεκτονικές στοές, ιδρύθηκε από΄Έλληνες μετανάστες στην Αμερική στις 26 Ιουλίου 1922, για να προστατεύει τους Έλληνες από τις επιθέσεις της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν και να τους στηρίζει στη διαδικασία ενσωμάτωσής τους στην αμερικανική κοινωνία.

Στόχος του Τάγματος των AHEPA είναι η προώθηση του Ελληνισμού, της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας κ.α. Ως Ελληνισμός εννοείται από τους AHEPA η κοσμοθεωρία του Ελληνισμού, το αξιακό σύστημα της Ελληνικότητας, το οποίο είναι παγκόσμιο ως μήτρα του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού.

Το «Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος» ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Μωσαΐδη στον Σκωτικό Τύπο και την ανακήρυξη του κ. Γερακιού σε επίτιμο μέλος των AHEPA:

Σχετικά άρθρα