Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταση στην Αθήνα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση στην Αθήνα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Γρηγορόπουλος, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Δολοφονίες, Εξάρχεια, Επίθεση Μολότοφ, Θεσσαλονίκη, Μολότοφ, Φωτογραφίες,

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες κουκουλοφόρων έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη ενώ ομάδα νεαρών έσπασε την είσοδο κτιρίου στο οποίο φέρεται να στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού επί της οδού Σπύρου Τρικούπη και έχει ανέβει στην ταράτσα.

Αντίστοιχα περιστατικά φαίνεται πως έχουν σημειωθεί και σε άλλα κτίρια της περιοχής.

Τα μέτρα της Αστυνομίας παραμένουν σε ισχύ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από το Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτρέψουν προσπάθεια κατάληψης του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Στο μεταξύ, σε 24 προσαγωγές, συνολικά, έχει προχωρήσει η αστυνομία, για επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το μεσημέρι είχαν γίνει δέκα προσαγωγές για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 14 προσήχθησαν αργότερα.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και πορεία περίπου 1000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας ενώ στις 21.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «Το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα.

»Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της «νομιμότητας», του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης».

Και προσθέτουν: «Σήμερα 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού».

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διεκόπη. Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» είναι κλειστοί κι οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Μέχρι στιγμής η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 προσαγωγές, 10 κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου και 14 στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και την έναρξη της πορείας που είναι σε εξέλιξη.

Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το thestival, ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Οι δυνάμεις των Ματ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Σχετικά άρθρα