Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμπανάκι Τσελέντη: Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα «ντόμινο» μετά το σεισμό της Ζακύνθου

Καμπανάκι Τσελέντη: Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα «ντόμινο» μετά το σεισμό της Ζακύνθου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσελέντης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ζάκυνθος, Ιόνιο Πέλαγος, Σεισμολογία, Σεισμός,

Έκκληση προς τους κατοίκους της Ζακύνθου να είναι προσεκτικοί τους επόμενους μήνες καθώς ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ το απόγευμα της Τρίτης «δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μετασεισμών» μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ της 26ης Οκτωβρίου απηύθυνε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης επισημαίνει ακόμα ότι «δεν έχει παρατηρηθεί καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική».

Ο Άκης Τσελέντης διατύπωσε, επίσης, την έντονη διαφωνία του με όσα υποστήριξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ότι, δηλαδή, υπήρχαν πριν από πέντε μήνες ενδείξεις για ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Ζακύνθου.

Ο κ. Τσελέντης κάνει λόγο για «μια κατά φαντασία στατιστικολογική πρόγνωση» υποστηρίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόγνωση χρησιμοποιεί εσφαλμένα δεδομένα και μεθοδολογίες που εκφεύγουν των ορίων της επιστημονικής σοβαρότητας».

Σχετικά άρθρα