Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι φέρνει ο νέος ΚΟΚ για τις νταλίκες και τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους

Τι φέρνει ο νέος ΚΟΚ για τις νταλίκες και τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίπλωμα Οδήγησης, Φορτηγά,

Αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τις νταλίκες, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους.

Πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού και οι επαγγελματίες οδηγοί βαρέων οχημάτων.

Ειδικότερα ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πως σε περίπτωση που τα φορτηγά, τα λεωφορεία και οι νταλίκες κινούνται συνέχεια στην αριστερή λωρίδα ή τη χρησιμοποιούν για προσπεράσεις, προβλέπεται η απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής, το δίπλωμα αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοσή του.

Σημειώνεται ότι εν ώρα οδήγησης, η χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται το κινητό τηλέφωνο με ασύρματο Bluetooth, ενώ η χρήση ακουστικών (hands free) απαγορεύεται.

Σε παραβάσεις όπως η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, η ζώνη ασφάλειας, το κράνος, η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια (πλην προσπεράσεων φορτηγών που η ποινή είναι οι 30 μέρες χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.

Σχετικά άρθρα