Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ανατροπές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Οι ανατροπές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα γυρισμένα χιλιόμετρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, ΚΤΕΟ, Παρουσιάσεις Αυτοκινήτων - Νέα για το Αυτοκίνητο,

Μεγάλες αλλαγές για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα φέρνει ο νέος ΚΟΚ με στόχο να μπει φρένο στα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Επιδιώκεται με το σχέδιο νόμου που ήδη βρίσκεται στη Βουλή η θέσπιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διασφάλισης του καταναλωτή – αγοραστή μεταχειρισμένων οχημάτων ΙΧ, ελαφρών φορτηγών, τα οποία εισάγονται στη χώρα μας.

Πλέον τα εισαγόμενα οχήματα θα έχουν βεβαίωση από τα ΚΤΕΟ για τα χιλιόμετρά τους.

Ειδικότερα, απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα:

-Βεβαίωση τεχνικής επικαιροποίησης από τους εθνικούς εισαγωγείς που θα πιστοποιούν: Τον αριθμό πλαισίου, το έτος κατασκευής και πρώτης κυκλοφορίας, τον εξοπλισμό, τις εκπομπές CO2, τις ανακλήσεις, τα χιλιόμετρα.

-Βεβαίωση ΚΤΕΟ από την άλλη χώρα που εισάγεται το όχημα με τα αποτελέσματα και τα χιλιόμετρα όλων των ελέγχων, οι οποίες θα πρέπει να είναι μεταφρασμένες στα Ελληνικά.

-Οι βεβαιώσεις από τους εθνικούς εισαγωγείς θα πρέπει να έχουν παραδοθεί εντός 15 ημερών από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης.

Παράλληλα επιβάλλεται και παράβολο 20 ευρώ υπέρ του Δημοσίου για τις βεβαιώσεις.

Δημιουργείται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Παρατηρητήριο ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης των ανταλλακτικών οχημάτων ανά τύπο οχήματος που εισάγεται στη χώρα. Οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία και λειτουργία του Παρατηρητηρίου καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Μεταφορών.

Σχετικά άρθρα