Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τους Έλληνες αξιωματικούς να μεταφέρονται στα δικαστήρια Αδριανούπολης στην Τουρκία

Δείτε τους Έλληνες αξιωματικούς να μεταφέρονται στα δικαστήρια Αδριανούπολης στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φωτογραφίες,

Στην Τουρκία κρατούνται ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες καθώς έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01/03/2018) στις Καστανιές του Έβρου και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος.

Το τουρκικό δικαστήριο, στο οποίο παραπέμφθηκαν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, αποφάσισε την προφυλάκισή τους μέχρι τη Δευτέρα αφού δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, όταν και θα εκτελεστεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η παραπομπή τους σε δίκη ωστόσο αποτελεί τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι σε διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί δεν παραπέμφθηκαν με κατηγορίες κατασκοπείας αλλά μονάχα για παράνομη διείσδυση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε χωρίς τη χρήση βίας, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες τους επέτρεψαν να καλέσουν από τα κινητά τους τηλέφωνα στη μονάδα τους και να ενημερώσουν για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, που τους άσκησε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ εδώ: «Καρφωμένος» στους δύο Έλληνες αξιωματικούς ο Τσίπρας – Όλες οι εξελίξεις

Η τουρκική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτών στα δικαστήρια Αδριανούπολης:

Σχετικά άρθρα