Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, Νοσοκομεία, ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ΠΟΕΔΗΝ,

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι.

Οι απεργοί, που αντιδρούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας μάλιστα στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε όλη την Αττική από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης» διότι, όπως επισημαίνει, τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα».

Σχετικά άρθρα