Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aνεβάζει την ένταση η Τουρκία και απειλεί το Αιγαίο και την Κύπρο

Aνεβάζει την ένταση η Τουρκία και απειλεί το Αιγαίο και την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνικά Νησιά, Ικαρία, Κύπρος, Μύκονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στρατιωτική Άσκηση, Τήνος, Τουρκία, Χίος,

Με την δέσμευση περιοχών στο κέντρο του Αιγαίου αλλά και σε περιοχές που επικαλύπτουν μεγάλο μέρος των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία συνεχίζει σταθερά να ανεβάζει την ένταση τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επισκεψη Ερντογάν και ενώ ο γαλλικός κολοσσός TOTAL ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις και στο Οικόπεδο 6 το οποίο ευθέως αμφισβητεί η Τουρκία.

Με ένα μπαράζ NAVTEX η Τουρκία αναγγέλλει ασκήσεις με πραγματικά πυρά αλλά και άσκηση Ερευνας και Διάσωσης , με τρόπο που να προεξοφλεί την πρόκληση εντάσεων στην περιοχή ,ενώ σχεδιασμός των ασκήσεων περικλείει σαν «πένσα» την δυτική και νοτιά Κύπρο.

Με την NAVTEX 1153/17 δεσμεύει για άσκηση με πραγματικά πυρά από 15-20 Νοεμβρίου περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Αη Στράτη.

Με την NAVTEX 1152/17 εχει αναγγείλει διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά για τις 12 Νοεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Χίου -Ικαρίας -Μυκόνου -Τήνου.

Με την NAVTEX 115/17 η Τουρκια ανήγγειλε την διεξαγωγή στρατιώτης άσκησης 11-12 Νοεμβρίου σε μια εκτεταμένη περιοχή νότια της Κυπρου επικαλύπτοντας τα Οικόπεδα 7 ,8 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ( τα δικαιώματα ερευνών στο 8 τα εχει πάρει η ΕΝΙ ενώ στο 9 τα δικαιώματα έχουν περάσει στην Κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS.

Με την NAVTEX 1148/17 η Τουρκία δεσμεύσει μεγάλή περιοχής η όποια επικαλύπτεις τα Οικόπεδα 1,6 και 7 για στρατιωτικές ασκήσεις στις 11 Νοεμβρίου και επισημαίνεται στην συγκεκριμένη Αναγγελία ότι τα μέσα που θα συμμετάσχουν δεν θα πλησιάσουν το ερευνητικό σκάφος BARBAROS το οποίο συνεχίζει την παράνομη ερευνητική δραστηριότητα του εντος της Κυπριακής ΑΟΖ.

Και τέλος με την NAVTEX 1154/17 η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση άσκησης Ερευνας και Διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας δυτικά και βορειοδυτικά του Άκαμα, περιοχή για την οποία την ευθύνη στην Ερευνα και Διάσωση έχουν οι Κυπριακές Αρχές.

Σχετικά άρθρα