Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλάβρυτα: Πήραν λεφτά και… ξέχασαν να κατεδαφίσουν τα σεισμόπληκτα σπίτια τους

Καλάβρυτα: Πήραν λεφτά και… ξέχασαν να κατεδαφίσουν τα σεισμόπληκτα σπίτια τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καλάβρυτα, Σεισμός,

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν 52 κάτοικοι στα Καλάβρυτα και στην Κλειτορία οι οποίοι σύμφωνα με το ΤΑΣ έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ συνολικά, προκειμένου να κατεδαφίσουν κτίρια που τους ανήκαν και τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ετοιμόρροπα μετά το σεισμό του 2008 αλλά αυτοί ουδέποτε το έπραξαν.

Όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Γεωργόπουλος στο Patras Times σε πολλές περιπτώσεις το ποσό που έλαβε κάθε ένας από τους «δικαιούχους» ξεπερνούσαν τις 10.000.

Το συνολικό ποσό που εκτιμάται πώς οι ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων κτισμάτων καρπώθηκαν ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των ατόμων στα οποία έχει σταλεί κλητήριο θέσπισμα για την υπόθεση, συμπεριλαμβάνονται συγγενείς και πρόσωπα από το πολύ στενό περιβάλλον πολιτικών της περιοχής οι οποίοι υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αιρετού, του οποίου οι γονείς έλαβαν 11.000 ευρώ από το ΤΑΣ γιατί το σπίτι τους είχε χτυπηθεί από τον εγκέλαδο αλλά αυτά διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Εκτός από τα 52 άτομα τα οποία έχουν αρχίσει να λαμβάνουν κλητήρια θεσπίσματα, αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν ο νυν και επανεκλεγείς Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Κλειτορίας κ. Δημόπουλος, στους οποίος αποδίδονται ευθύνες γιατί δεν φρόντισαν να κατεδαφίσουν κτίρια που έγιναν επικίνδυνα από το σεισμό του ’08 με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα