Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε στη φυλακή ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης

Πέθανε στη φυλακή ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίς Πρόνοια,

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς.

Ο Παύλος Ψωμιάδης εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για υποθέσεις της ΑΣΠΙΣ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ήταν κρατούμενος από το Δεκέμβριο του 2010.

Ποιος ήταν ο Παύλος Ψωμιάδης

Ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν ένας άνθρωπος που έζησε την άνοδο αποκτώντας μεγάλη δύναμη, αλλά η πτώση που ακολούθησε ήταν εκκωφαντική.

Κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία αλλά τελικά αυτή κατέρρευσε και ο ίδιος οδηγήθηκε στη φυλακή, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

Ήταν ένα φτωχό παιδί μεταναστών από τον Πόντο. Η οικογένειά του έμενε στα Ταμπούρια και ο ίδιος σε ηλικία 14 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει κλητήρας σε γνωστό πολυκατάστημα για να βοηθήσει την οικογένειά του και συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα σε νυχτερινό Γυμνάσιο.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Στην αρχή με τη σφαιροβολία όπου αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος. Στη συνέχεια στράφηκε στο καράτε shotokan,άθλημα στο οποίο είχε μαύρη ζώνη (1ο dan).

Το πρωί δούλευε, το απόγευμα πήγαινε γυμναστήριο και σε νυχτερινό σχολείο.Κατάφερε να εισαχθεί στην Πάντειο και παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει σε εταιρεία αντιπροσωπειών.

Το 1967 έγινε ασφαλιστής στην Αmerican Life. To 1969 μετακινήθηκε στην Ιnteramerican και το 1977 στην Ασπίς Πρόνοια. Εκεί ο ιδιοκτήτης της Ασπίς Πρόνοια, διέγνωσε τις ικανότητές του και την εργατικότητά του.

Το 1987 ο Π. Ψωμιάδης εξαγοράζει την Ασπίς Πρόνοια. Τη δεκαετία του 1990 επιδίδεται σε ένα μπαράζ εξαγορών και γιγαντώνει τον όμιλο της Ασπίς Πρόνοια.

Τα χρόνια περνούσαν και ο όμιλος μεγάλωνε όμως όλα αυτά κατέρρευσαν το 2009 οπότε και απέκτησε τον τίτλο του «Ελληνα Μέιντοφ».

Οι εποπτικές αρχές τού έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό απαιτώντας τον Σεπτέμβριο του 2009 να προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι δείκτες φερεγγυότητας. Τότε το κανόνι έσκασε.

Σε μία νύχτα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έβαλε λουκέτο στις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union ΑΕΓΑ και General Τrust ΑΕΓΑ, για να αποκαλυφθεί μια τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να μείνουν στον δρόμο 700 εργαζόμενοι και 227.000 ασφαλισμένοι με συνταξιοδοτικά και άλλα προγράμματα ζωής να αγωνιούν μέχρι και σήμερα για τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Το Δεκέμβριο του 2010 ήρθες η ώρα της φυλακής. Π Παύλος Ψωμιάδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ασπίς Πρόνοια συνελήφθη αργά το βράδυ, στο σπίτι του στο Χαλάνδρι μετά από ένταλμα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Σχετικά άρθρα