Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί, συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί, συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Διαθεσιμότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης,

Απεργία για σήμερα Πέμπτη κήρυξε η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με φόντο την εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας,

Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις για το θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί πορεία στις 11:00 στα Προπύλαια.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η ομοσπονδία αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Παρασκευή 7/2/14.Σας ζητάμε επείγουσα συνάντηση την ίδια ημέρα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα”.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να λάβουν μέρος και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις (3) πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου, προκειμένου, όπως υπογραμμίζουν “οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο κοινό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις που διοργανώνουν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα στα Προπύλαια και ΣτΕ στις 11:00π.μ. και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας όπου πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις”.

Σχετικά άρθρα