Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζεύεται το ΤΑΙΠΕΔ για την Ελαφόνησο μετά τον σάλο

Μαζεύεται το ΤΑΙΠΕΔ για την Ελαφόνησο μετά τον σάλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελαφόνησος, Παναγιώτης Ψαρομμάτης, ΤΑΙΠΕΔ,

“Τα μαζεύει” το ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση στην Ελαφόνησο που έβγαλε προς “αξιοποίηση” στη ιστοσελίδα του.

Μετά τις έντονες αντοιδράσεις των κατοίκων και των οικολογικών οργανώσεων το ΤΑΙΠΕΔ αναγκάστηκε να βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι “η Ελαφόνησος δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης και το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος”.

Η ανακοίνωση σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, τονίζει ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων.

Ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Παναγιώτης Ψαρομμάτης είχε στείλει επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ και στον υπουργό Οικονομικών αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Ελαφονήσου, αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι και φορείς του νησιού είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ξεπούλημα του Σίμου, του Σαρακίνικου ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης της Ελαφονήσου. Με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το μοναδικό και ευαίσθητο φυσικό μας περιβάλλον. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν επενδυτή που στο όνομα της όποιας “αξιοποίησης” ή οικονομικού ανταλλάγματος θα θίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των μαγευτικών μας παραλιών».

Σχετικά άρθρα