Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί στην Εφορία – Ποιους αφορά

Ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί στην Εφορία – Ποιους αφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Χρέη στο Δημόσιο,

Επιτέλους, για πρώτη φορά στα χρονικά, ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί στην Εφορία. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης, γλιτώνοντας τους φορολογούμενους από την ταλαιπωρία υποβολής σχετικής αίτησης στη Δ.Ο.Υ στην καλύτερη περίπτωση ή στην υποχρέωση πληρωμής των τρεχουσών οφειλών την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να τους χρωστά.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για φορολογούμενους οι οποίοι είχαν μία μόνο βεβαιωμένη, εκτός ρύθμισης, οφειλή.

Στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους με ανοιχτούς λογαριασμούς (επιστροφές φόρου και μία εκτός ρύθμισης οφειλής, της περιόδου 2014-16), με το ποσό να φτάνει τα 6,76 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο βήμα, είναι η επανάληψη της διαδικασίας αυτόματων συμψηφισμών για φορολογούμενους με έως δύο οφειλές εκτός ρύθμισης, οι οποίοι επίσης δικαιούνται επιστροφή φόρου. Πριν από περίπου ένα μήνα, η ΔΗΛΕΔ είχε ξεκινήσει με αυτόματους συμψηφισμούς υπερεισπράξεων.

Στους φορολογούμενους, στους οποίους έγιναν τώρα συμψηφισμοί θα αποσταλεί από τη ΓΓΔΕ ηλεκτρονική επιστολή με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά ενώ οι συμψηφισμοί θα είναι εμφανείς και στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στον λογαριασμό τους στο taxis.

Σχετικά άρθρα