Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνοιξαν οι ουρανοί σε Αττική και Δ. Ελλάδα – Σφοδρές καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι και πτώσεις δένδρων

Άνοιξαν οι ουρανοί σε Αττική και Δ. Ελλάδα – Σφοδρές καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι και πτώσεις δένδρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Καιρός, Καταιγίδες, Φωτογραφίες,

Σφοδρές καταιγίδες “έπνιξαν” την Αττική το βράδυ της Παρασκευής αφού σε πολλές περιοχές ο καιρός έδειξε το άγριο πρόσωπό του με δυνατούς ανέμους και πτώσεις δένδρων.  Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

H Πυροσβεστική έχει δεχτεί ήδη δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει κληθεί για 10 κοπές δέντρων, 10 απεγκλωβισμούς ανελκυστήρων στο Κέντρο της Αθήνας, Καλλιθέα, Πειραιά και Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας η καταιγίδα που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.

Την ίδια ώρα, προβλήματα μικρής έκτασης “άφησε” πίσω της η ισχυρής νεροποντή που εκδηλώθηκε πριν τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, αντικείμενο, από τον δυνατό αερά προσγειώθηκε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφηκαν και στο δρόμο που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, όπου το οδόστρωμα μετατράπηκε σε ποτάμι, καθώς τα φρεάτια έφραξαν. Δυο οχήματα εγκλωβίστηκαν στη γέφυρα στο Μιντιλόγλι, λόγω της συγκέντρωσης υδάτων.

Ανάλογη η εικόνα στους περισσότερους δρόμους του κέντρου και της περιφέρειας στην Πάτρα. Στην παραλιακή οδό Ακτή Δυμαίων, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μετ εμποδίων, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που είχαν εκδηλωθεί, καθώς τα φρεάτια δεν μπορούσαν να “δεχθούν” το μεγάλο όγκο νερού.

Προβλήματα και στην Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις πτώσεων δέντρων.

Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.

Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.

Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Πηγή: Σαρώνει την Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας -Προβλήματα και ζημιές -Καταιγίδα στην Αττική [εικόνες και βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/293218/saronei-tin-ellada-kyma-kakokairias-provlimata-kai-zimies-kataigida-stin-attiki-eikones#ixzz4MQeLgjMj

kairos

kairos

kkka

Σχετικά άρθρα