Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Βγενόπουλο

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Βγενόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Marfin Investment Group (MIG), Ανδρέας Βγενόπουλος, Κώστας Βαξεβάνης, Ποινική Δίωξη,

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέου Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του και αφού πρώτα ο ίδιος είχε δώσει έγγραφες εξηγήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Γιατί κατηγορείται

Ο Βγενόπουλος κατηγορείται συγκεκριμένα ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, συκοφάντησε εν γνώσει του τον Κώστα Βαξεβάνη και πλέον θα κληθεί να απολογηθεί, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο Βγενόπουλος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι «μέχρι το τέλος του 2014 ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου, ο οποίος στην περίπτωση μας δρούσε κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα» και μάλιστα «από την κυβερνητική αλλαγή του 2015 και μετά αναβαθμίστηκε αποκτώντας πολιτικά ερείσματα».

Περαιτέρω, ο Βγενόπουλος υποστήριξε για τον Κώστα Βαξεβάνη ότι:

– Βρίσκεται σε άμεση και αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με συγκεκριμένους εισαγγελείς, με τους οποίους από κοινού προβαίνουν σε συντονισμένες ενέργειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

– Ότι δήθεν με αστήρικτα και συκοφαντικά δημοσιεύματα επιχειρεί συστηματικά την ηθική εξόντωσή του επί τέσσερα χρόνια. Ο Βγενόπουλος φτάνει μάλιστα σε σημείο, να παρομοιάζει τον Βαξεβάνη με κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος διαμαρτύρεται επειδή το θύμα του, τού προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες.

– Ότι δήθεν τον Ιανουάριο του 2012 τον επισκέφθηκε στο γραφείο του όπου αφού έθιξε ζήτημα χορηγιών, τού πρότεινε να του παράσχει υπηρεσία βελτίωσης της εικόνας του, πράγμα το οποίο δεν συνέβη. Μ’ αυτό το γεγονός συνδέει ο Βγενόπουλος τα κατ’ εκείνον συκοφαντικά άρθρα.

– Ότι δήθεν με συνεχή και στοχευμένα δημοσιεύματα επιτίθεται και εκφοβίζει όσους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς εκδίδουν αποφάσεις που δεν τον ευνοούν, ενώ αντιθέτως εξαίρει το έργο και την επάρκεια όσων τον δικαιώνουν.

– Ότι δήθεν έχει αποκτήσει πολιτικά ερείσματα τα οποία του παρέχουν τη δυνατότητα όχι μόνον να διευκολύνει αλλά και να πρωτοστατεί στην άσκηση κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη ακόμη και με υποδείξεις μέσω δημοσιευμάτων για υποβολή σχετικών ερωτήσεων και επερωτήσεων κυβερνητικών βουλευτών στην Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν περιορίστηκε στη συνέντευξη Τύπου αλλά την επόμενη μέρα επανέλαβε τα παραπάνω μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM» και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, ο Βγενόπουλος παρουσίασε τον Κώστα Βαξεβάνη ως διαπλεκόμενο με την εξουσία και διεφθαρμένο δημοσιογράφο, ο οποίος ασκεί τρομοκρατία σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, πρωτοστατεί στην κατάλυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, διαβάλλει με συκοφαντικά δημοσιεύματα αθώους και ευυπόληπτους πολίτες και εκδικείται αυτούς από τους οποίους δεν κατόρθωσε να λάβει οικονομικά ωφελήματα

Σχετικά άρθρα