Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ – Με πειθαρχικά απειλεί το υπουργείο Παιδείας

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ – Με πειθαρχικά απειλεί το υπουργείο Παιδείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΛΜΕ | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Στάση Εργασίας, Συμεών Κεδίκογλου, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Λήγουν πρόωρα οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές 525 γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα, που επιστρέφουν στα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140. Ο αναλυτικός κατάλογος των σχολείων που θα αναπληρώσουν με αυτό τον τρόπο τα μαθήματα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Αντιδρά η ΟΛΜΕ – Κόντρα καθηγητών υπουργείου Παιδείας

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας για αναπλήρωση της ύλης πριν την επίσημη λήξη των διακοπών του Πάσχα και έχει κηρύξει στάσεις εργασίας, 8:00 – 11:00, από σήμερα έως την Παρασκευή.

Μετά τις απειλές του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, πως οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις, η ΟΛΜΕ τον κατηγόρησε για αυταρχισμό και υποκρισία.

Μιλώντας στο Mega o υφυπουργός εργασίας Συμεών Κεδίκογλου κατηγόρησε με τη σειρά του την ΟΛΜΕ ότι αρνούμενη την αναπλήρωση των μαθημάτων σε όσα σχολεία έγιναν καταλήψεις, «δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού».

«Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;», διερωτήθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά πρέπει να είναι απερίσπαστα και να σκέφτονται μόνο τα μαθήματά τους.

O κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε πάντως ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Εξάλλου, απέρριψε τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων έχουν καλυφθεί με εσωτερικές διαδικασίες. «Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ποτέ, μην κοροΐδευόμαστε τώρα», είπε.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που έγιναν πάνω από τρεις μέρες κατάληψη, αν απαιτηθεί, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη των μαθημάτων -για όλες της τάξεις πλην της Γ’ λυκείου.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα