Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίστα υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές

Λίστα υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,

Σειρά υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές θεσπίζει με απόφασή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία προβλέπει μάλιστα την καταβολή αποζημίωσης προς τους πελάτες στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις στις προθεσμίες που τίθενται,

Η νέα λίστα των «Εγγυημένων Υπηρεσιών προς Καταναλωτές» έχει διάρκεια εφαρμογής από την 1η Απριλίου 2014 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται στο Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, αφορούν -μεταξύ άλλων- στην επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης μετά από βλάβη, προγραμματισμένες εργασίες ή αίτημα του καταναλωτή, τις επανασυνδέσεις μετά από διακοπή λόγω χρέους, την εξυπηρέτηση νέων συνδέσεων, την αντικατάσταση καμένης ασφάλειας του μετρητή.

Να σημειωθεί πως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ευθύνεται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (π.χ. πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργίες), βλάβες που δεν οφείλονται στο δίκτυο διανομής (αλλά μπορεί ν οφείλονται σε βλάβες μονάδων παραγωγής ή στο δίκτυο μεταφοράς) καθώς και για καθυστερήσεις που οφείλονται σε άλλους φορείς.

Τέλος, το ύψος των αποζημιώσεων, σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι προθεσμίες, είναι 15 ευρώ, με εξαίρεση τη διακοπή τροφοδότησης σε καταναλωτές μέσης τάσης για την οποία το ποσό ορίζεται σε 150 ευρώ. Θα καταβάλλονται δε ανά εξάμηνο, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον καταναλωτή.

Σχετικά άρθρα