Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην κυκλοφορία ο δρόμος που κάνει το Αθήνα-Σπάρτη μόλις 2 ώρες

Στην κυκλοφορία ο δρόμος που κάνει το Αθήνα-Σπάρτη μόλις 2 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκινητόδρομοι, Εθνική Οδός Τρίπολης - Σπάρτης,

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Δευτέρα, ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κάνει την διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη μόλις 2 ώρες.

Ο νέος οδικός άξονας διασχίζει τους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας και είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους περίπου 47 χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση που διαχωρίζονται με κεντρική νησίδα από στηθαίο και ο οποίος πληροί, στον καλύτερο δυνατό βαθμό, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τις απαιτήσεις οδικής ασφάλειας των χρηστών του.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει σημαντικά έργα μεταξύ των οποίων :

– 4 πλήρεις ανισόπεδους κόμβους (Λεύκτρου, Λογκανίκου, Πελλάνας και Σπάρτης)

– 14 Γέφυρες συνολικού μήκους 1.790μ.

– 2 Τεχνικά με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut & Cover) συνολικού μήκους 150 μέτρων.

– 27 Γέφυρες Ανισόπεδων Διαβάσεων τοπικών οδών που διασφαλίζουν την επικοινωνία των εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου περιοχών

– 55 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων και κάθετων οδών που αποκαθιστούν την συνέχεια του υφιστάμενου τοπικού δικτύου και δίνουν προσπέλαση σε παρόδιες ιδιοκτησίες

– 87 εγκάρσια τεχνικά έργα για αντιπλημμυρική προστασία και περάσματα άγριας πανίδας

– 8 χώρους στάθμευσης

– 2 σύγχρονους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Πελλάνα που παρέχουν πλήρη εξυπηρέτηση στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

– Πλήρες σύστημα οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης, πυρόσβεσης, άρδευσης, διαχείρισης κυκλοφορίας, επικοινωνιών, σήμανσης – ασφάλισης, περίφραξης, κ.λπ.

Το συνολικό κατασκευαστικό κόστος του Έργου από το 2009 που ξεκίνησε η κατασκευή του, ανήλθε 202 εκατ. ευρώ.

Εγκαινιάζοντας το νέο αυτοκινητόδρομο ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι ο πρώτος που παραδίδεται σε κυκλοφορία με εν λειτουργία Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα».

Σχετικά άρθρα