Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους της Καταλονίας λόγω της σύλληψης Πουτζδεμόν

Μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους της Καταλονίας λόγω της σύλληψης Πουτζδεμόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκινητόδρομοι, Γερμανία, Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Καταλανοί αυτονομιστές – αποσχιστές μπλόκαραν δύο οδικές αρτηρίες στην Καταλονία, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη την Κυριακή στη Γερμανία του τέως πρωθυπουργού της αυτόνομης ισπανικής περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόν και για την φυλάκιση άλλων στελεχών του αποσχιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες οδικής κυκλοφορίας, τα μπλόκα έχουν διακόψει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A7, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο N340, ο οποίος συνδέει την Καταλονία με τη νοτιο-ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Δύο κεντρικοί οδικοί άξονες στη Βαρκελώνη ήταν επίσης αποκλεισμένοι νωρίς το πρωί Τρίτης.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν από τις «Επιτροπές Υπεράσπισης της Δημοκρατίας» και ριζοσπαστικές οργανώσεις που ανακοίνωσαν κύκλο «διαρκών» εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

«Με τις τελευταίες φυλακίσεις και τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζντεμόν, φαίνεται ξεκάθαρο ότι έχουμε περάσει το σημείο της μη επιστροφής», δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση.

Εννέα Καταλανοί, στελέχη του αποσχιστικού στρατοπέδου, είναι προφυλακισμένοι στη Μαδρίτη, κατηγορούμενοι για στάση για τον ρόλο τους την απόπειρα απόσχισης στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος διώκεται για στάση και έχει εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία και κρατείται εν αναμονή της απόφασης της γερμανικής Δικαιοσύνης για την έκδοσή του ή μη στην Ισπανία.

Σχετικά άρθρα