Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξερράγη αυτοκίνητο με 75 κιλά δυναμίτη στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες και βίντεο)

Εξερράγη αυτοκίνητο με 75 κιλά δυναμίτη στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες και βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Βίντεο, Τρομοκρατία, Φωτογραφίες,

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας μετά την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος με 75 κιλά δυναμίτη στις 05:55 το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.

Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα, το πρώτο στις 5:10 στο zougla.gr και το δεύτερο στις 5:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, από άγνωστο που προειδοποίησε για την έκρηξη δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY που στη συνέχεια εξερράγη.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή της έκρηξης:

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και στα γύρω κτήρια και καταστήματα.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, η οδός Αμερικής γέμισε συντρίμμια, ενώ τα θραύσματα έχουν φτάσει μέχρι και την Παλαιά Βουλή και την οδό Βαλαωρίτου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας και αναμένει πως θα ρίξει φως στη βομβιστική επίθεση εξετάζοντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων κτηρίων.

Άνδρες της Αντιτρομοκρικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο και συλλέγουν στοιχεία. Ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι το χτύπημα, στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, ενδέχεται να συνδέεται με την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας στάθμευσε τα ξημερώματα στο σημείο το αυτοκίνητο, ενώ υπήρξε υποστήριξη από μοτοσικλέτα, στην οποία επιβιβάστηκε αμέσως μετά και έφυγε.

Σχετικά άρθρα