Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχωρεί η γρίπη αν και με 139 νεκρούς στο πέρασμα της ως τώρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, Γρίπη των Πτηνών, Φονική Γρίπη,

Σημάδια υποχώρησης εμφανίζει η φονική γρίπη, καθώς παρατηρείται μείωση της γριπώδους συνδρομής στην Ελλάδα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η σταδιακή μείωση της δραστηριότητας της γρίπης θα διαρκέσει έως αρχές Απριλίου, όπου αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης, αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης ανέρχονται σε 139-τρεις θάνατοι δηλώθηκαν σήμερα-, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 86 ασθενείς. Συνολικά από την αρχή που ενέσκηψε το κύμα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 373 ασθενείς.

Η πλειοψηφία των θυμάτων της γρίπης, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, που όμως δεν είχε εμβολιαστεί.

Από την άλλη παρατηρήθηκε αύξηση των ασθενών που δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σύμφωνα με στοιχεία περίπου ένας στους τρεις ασθενείς που χρειάσθηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον σοβαρά κρούσματα υπήρξαν και στον παιδικό πληθυσμό, νόσησαν 24 παιδιά ηλικίας 9 μηνών έως 16 ετών, 6 εξ αυτών έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ενώ ένα παιδί που κατέληξε δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Ο κ. . Τσιόδρας ανέφερε πως τα περισσότερα από τα παιδιά που καταγράφηκαν ως κρούσματα, είχαν ήδη σημαντικά προβλήματα υγείας. Η έξαρση της γρίπης οφείλεται στην επικράτηση του ιού γρίπης τύπου Α(Η1Ν1), ωστόσο οι επιστήμονες θα περιμένουν να κλείσει ο κύκλος της δραστηριότητας της γρίπης για ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Σχετικά άρθρα