Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;

Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστεροσκοπείο, Διάστημα, Εξωγήινη Ζωή, Επιστήμη, Χαράλαμπος Βάρβογλης,

Η ιδέα ότι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε «μόνοι» στο Σύμπαν είχε διατυπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με βάση φιλοσοφικά επιχειρήματα.

Έχει όμως επανεμφανιστεί έντονα τα τελευταία χρόνια, έπειτα από την αθρόα ανακάλυψη πλανητικών συστημάτων, πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Στην ομιλία του καθηγητή Χαράλαμπου Βάρβογλη με θέμα “Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;”, τη Δευτέρα 7 Απριλίου στο Αστεροσκοπείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα γίνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η εξίσωση του Drake, που δίνει τον αριθμό ανιχνεύσιμων νοημόνων πολιτισμών στο Γαλαξία μας, ως γινόμενο επιμέρους πιθανοτήτων.

Θα γίνει σχολιασμός της εκτίμησης αυτών των πιθανοτήτων τόσο από τον ίδιο τον Drake, την εποχή που διατύπωσε την εξίσωση το 1960, όσο και από τους σημερινούς αστρονόμους και βιολόγους, με βάση τις νεώτερες ανακαλύψεις.

Τέλος θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες ιδέες για τον τρόπο δημιουργίας πλανητικών συστημάτων και για την εμφάνιση της ζωής, τουλάχιστον με τη μορφή που εμείς αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή βασισμένη στο νερό και σε ενώσεις του άνθρακα, στην επιφάνεια ενός στερεού πλανήτη.

Η ομιλία θα συνοδευτεί με την παρουσίαση σχετικού οπτικού υλικού.

Το εργαστήριο Αστρονομίας σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7-4-2014.

20:00–21:00: Διάλεξη του Καθ. Χαράλαμπου Βάρβογλη του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, με θέμα: Υπάρχει Ζωή σε Άλλους Πλανήτες;

Σχετικά άρθρα