Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγρότες ξεκινούν τη μάχη κατά του ασφαλιστικού

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Απεργία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελληνική Κυβέρνηση, Μπλόκα Αγροτών,

Στη μάχη κατά των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό μπαίνουν για τα καλά οι αγρότες που κατεβάζουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Την Τετάρτη οι αγρότες ετοιμάζουν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά με μπλόκο που θα στηθεί στα Τέμπη, ενώ ήδη από το Σάββατο 700 τρακτέρ βρίσκονται στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι αγρότες θα στηθούν και στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), και στο σχέδιο βάζουν και το Κάστρο Βοιωτίας, τη Νίκαια και τα Τέμπη, στη Γυρτώνη, στον κόμβο Μικροθηβών, στον Αλμυρό και στον κόμβο Αερινού.

Παράλληλα, διαμαρτυρίες θα πραγματοποιήσουν και οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο.

Εν τω μεταξύ στην Κομοτηνή θα βρεθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, εν μέσω κινητοποιήσεων.

Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ψήφισμα, που θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού και να προκαλέσουν «έναν διάλογο από μηδενική βάση», όπως τόνισαν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μετέπειτα στάση των αγροτών της Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων, θα καθοριστεί σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ενώ δεν απέκλεισαν οι ίδιοι, το ενδεχόμενο να προβούν και στο κλείσιμο δρόμων ή και της Εγνατίας οδού.

Σχετικά άρθρα