Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

280.000 ευρώ πρόσφεραν οι Έλληνες Τέκτονες σε ανθρωπιστική βοήθεια και υποτροφίες

280.000 ευρώ πρόσφεραν οι Έλληνες Τέκτονες σε ανθρωπιστική βοήθεια και υποτροφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γεώργιος Βασιλογεώργης, Ελευθεροτεκτονισμός, Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, Μίμης Πλέσσας, Τεκτονικό Ίδρυμα, Φωτογραφίες,

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι Έλληνες Τέκτονες πρόσφεραν συνολικά 280.000 ευρώ σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδρύματα, συλλόγους και οργανισμούς.

Τα ποσά δόθηκαν σε ειδική εκδήλωση του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η αλληλεγγύη των Ελλήνων τεκτόνων προς την ταλανιζόμενη από την κρίση κοινωνία εκφράστηκε με ποσά από 3.000 έως 5.000 ευρώ σε διατακτικές τροφίμων προς 25 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε άλλα οκτώ ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, διατέθηκαν, με τη μορφή υποτροφιών, επίσης, ποσά από 3.000- έως 5.000 ευρώ.

Ανάλογα ποσά διανεμήθηκαν επίσης με τη μορφή υποτροφιών, επιταγών ή βραβείων σε συλλόγους, ιδρύματα και πρωτοβουλίες, όπως η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ενώ δόθηκαν υποτροφίες και διατέθηκαν ποσά για την αγορά διδακτικού και εποπτικού ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους πέντε οργανισμούς και ιδρύματα.

Οι Έλληνες τέκτονες, αν και οι ίδιοι χτυπημένοι από την κρίση όπως όλη η ελληνική κοινωνία, απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά ότι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός συνεχίζουν να είναι το πρώτο μέλημά τους.

Ο πρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλογεώργης άλλωστε, το επεσήμανε χαρακτηριστικά:

“Το Τεκτονικό Ίδρυμα εκ των αρχαιοτέρων σε λειτουργία και δραστηριότητα θεσμικών ιδρυμάτων ευποιίας και παιδευτικής κοινωνικής δραστηριότητας από της ιδρύσεώς του επιτελεί τον σκοπό του στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έναν σκοπό που σε χαλεπούς καιρούς για την Ελληνική Κοινωνία αθόρυβα και αποτελεσματικά λειτούργησε επικουρικά στις προσπάθειες του Κράτους από πάρα πολύ παλιά”.

Και συμπλήρωσε:

“Και μην διστάσει κανένας να έρθει σε επαφή μαζί μας οποτεδήποτε χρειαστεί κάτι. Οι Τέκτονες γι αυτό είναι εκεί και δίνουν τον εαυτό τους, πρώτα από όλα, στην Ελληνική Κοινωνία”.

mimis_plessas

Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση του Μίμη Πλέσσα που μεταξύ άλλων είπε:

“Ξέρετε τι σπουδαίο πράγμα είναι να πρέπει να καταλάβεις πώς μέσα από μια τέτοια προσήλωση στα τυπικά του Τεκτονισμού μπορεί να βγαίνουν τέτοιες Ελευθερίες;

Τι είναι εκείνο που κάνει αυτούς τους συγκλονιστικούς Αδελφούς μου να έχει ο καθένας τον τρόπο να είναι τυπικός και συγχρόνως Ελεύθερος; Είναι το δικαίωμα πού έχουμε όλοι κάποια στιγμή να αναθεωρούμε.

Εμείς λοιπόν πού είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και όλα τα πράγματα και να έχουμε πάντα μια πόρτα ανοιχτή για να νοιώσουμε όσα στα μύχια της ψυχής τους κρατούν οι συνάνθρωποί μας.

Σε μια κοινωνία, που βυθισμένη στην κρίση της εποχής αγκομαχεί προσπαθώντας, μέσα από αντίξοες συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε, να διατηρήσει την συνοχή και την αξιοπρέπειά της, το Τεκτονικό Ίδρυμα έρχεται και πάλι αρωγός στην ανθρώπινη ανάγκη.

Ο κόσμος μας σήμερα θυμίζει ανθρωπάκια με γυρισμένες πλάτες στο πρόβλημα και την ανάγκη του πλησίον μας.

Αντίθετα, το Τεκτονικό Ίδρυμα, με μέλη που έχουν τοποθετήσει τον Άνθρωπο στο κέντρο της φιλοσοφίας τους στέκεται πάντα παρών με την ίδια έκφραση αγάπης για όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, χρώματος”.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση:

Σχετικά άρθρα