Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής, Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, όταν πήγαν οι συμβασιούχοι το πρωί στη δουλειά τους είδαν να έχουν αφαιρεθεί απο τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματά τους.
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι συμβασιούχοι να προσέλθουν κανονικά στις δουλειές τους παρότι τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση.
Σε δηλώσεις τους οι συμβασιούχοι σκιαγραφούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως υπαίτια για το «ξήλωμα».
Η Κέλλυ Κοντογιώργη σημείωσε σχετικά ότι «Σήμερα, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν τετελεσμένα, με την εξαφάνιση μας από το κανάλι της Βουλής.
Η συντονίστρια του καναλιού μας είπε ότι εκτελεί εντολές. Εγγράφως σε εμάς δεν έχει προωθηθεί τίποτα.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην Αμαλίας, καθώς μας απαγορεύθηκε η είσοδος.
Εβδομήντα άτομα αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο και επιτέλους ο πολιτικός κόσμος του τόπου, πρέπει να πάρει θέση γι΄αυτό το θέμα.
«Η πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί αντί να μας εξασφαλίσει, να μας εξαφανίσει. Με διάφορους τρόπους προσπαθεί να “ξεφουσκώσει” το πράγμα και προεκλογικά να μη χρεωθεί η ίδια τις απολύσεις εξήντα πέντε συναδέλφων, εξήντα πέντε συμβασιούχων» ανέφερε ο Γιώργος Γαβαλάς.
«Δυστυχώς, ο αγώνας μας συνεχίζεται και αύριο δεν θα μπορέσουμε καν να προσέλθουμε στην εργασία μας, δεν θα μπορέσουμε καν να μπούμε στο κανάλι», προσέθεσε.
Πριν το κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται.
Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με το ethnos.gr οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.
Οι συμβασιούχοι επικαλούμενοι την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού, τόνισαν πως προέβλεπε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.
Από την πλευρά της η κ. Κατωτάκη δήλωσε πως έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Για λίγο τα αίματα άναψαν, με την κ. Κατωτάκη αλλά και τους δημοσιογράφους να φωνάζουν την ασφάλεια της Βουλής ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.
Οι συμβασιούχοι του καναλιού της Βουλής έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.