Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους 104 οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα

Στους 104 οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ,

Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας σε 104 τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), παρότι το φαινόμενο δείχνει να είναι σε φάση αποδρομής, 45 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ από την αρχή της φετινής «επιδημίας» γρίπης στην Ελλάδα, χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ συνολικά 277 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαρτίου καταγράφεται μια μείωση της δραστηριότητας της γρίπης (μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που απευθύνονται σε γιατρό), ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η εμφάνιση και σοβαρών περιστατικών γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε αποδρομή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην πλειοψηφία τους τα θύματα έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σχετικά άρθρα