Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Οι εταιρείες πρέπει να μειώσουν τα διόδια, αλλιώς…

Σπίρτζης: Οι εταιρείες  πρέπει να μειώσουν τα διόδια, αλλιώς…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διόδια, Χρήστος Σπίρτζης,

Τελεσίγραφο στις εταιρείες των διοδίων για να ανταποκριθούν στην πρόταση διαλόγου της κυβέρνησης για μείωση του κόστους διέλευσης, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι σ ένα μήνα, η κυβέρνηση θα έχει εκπονήσει «εξειδικευμένο σχέδιο» ανά παραχώρηση και θα καλέσει τους ιδιώτες παραχωρησιούχους να προσέλθουν σε διάλογο.

«Αν θέλουν οι παραχωρησιούχοι να υπάρχει πραγματικά βιώσιμη κατάσταση θα ανταποκριθούν, διαφορετικά θα μπούμε ξανά σε μία δυσάρεστη φάση των έργων, μόνο που αυτή τη φορά η κοινωνία δεν θα είναι μόνη της, αλλά θα έχει και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Η κυβέρνηση έχει θέσει 6 στόχους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης όλων των παραχωρήσεων: δημιουργία πανελλαδικού συστήματος διοδίων, μείωση διοδίων, χρήση δεικτών για την πορεία της οικονομίας σε σχέση με τις τιμές των διοδίων, ελεύθερες διελεύσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ. ΑΜΕΑ), δωρεάν διέλευση στα γεωγραφικά όρια κάθε δήμου, θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού ελεύθερης διέλευσης.

Σχετικά άρθρα