Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένα τα ναυτικά σωματεία για το δυστύχημα στο High Speed 5

Οργισμένα τα ναυτικά σωματεία για το δυστύχημα στο High Speed 5
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για High Speed 5,

Για ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κάνουν λόγο, σε κοινή ανακοίνωση τους, για το High Speed 5 τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ο Στεφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Όπως αναφέρουν «οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, γίνονται ακόμα βαρύτερες, γιατί από το τραγικό γεγονός του NORMAN ATLANTIC, και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, όταν από τη μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε έχασε τη ζωή του ένα μέλος του πληρώματος, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ το πλοίο βρισκόταν για επισκευαστικές εργασίες, στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα.

Σχετικά άρθρα