Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

9 συλλήψεις για το θανατηφόρο ατύχημα στο Highspeed 5

9 συλλήψεις  για το θανατηφόρο ατύχημα στο Highspeed 5
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για High Speed 5, Αστυνομία, Κερατσίνι,

Στη σύλληψη εννέα ατόμων για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό Highspeed 5 στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος μέλος του πληρώματος, προχώρησε το λιμενικό.

Οι αρχές συνέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες τον τεχνικό ασφαλείας, τον πλοίαρχο, τον πρώτο μηχανικό καθώς και έξι υπευθύνους επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο. Όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες πριν την εκδήλωση της φωτιάς ακούστηκε έκρηξη.

Νωρίτερα τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του εργαζομένου στο πλοίο Highspeed 5, εξέφρασε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το υπουργείο , τονίζει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου από εντεταλμένους επιθεωρητές, για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, ενώ θα επανεξεταστούν οι φάκελοι όλων των ελέγχων των τελευταιών μηνών, κατόπιν εντολής του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ Απόστολου Καψάλη.

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι Μικτές Επιτροπές Ελέγχου είχαν αδρανοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014 και ενεργοποιήθηκαν ξανά πρόσφατα, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου, είναι δεδομένη. Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για να αναβαθμισθεί το οικείο θεσμικό πλαίσιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του εργαζομένου εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας , Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το σημείο του δυστυχήματος και ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο κ. Αθανασόπουλο και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, για το τραγικό περιστατικό.
«Αφού ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο κ. Αθανασόπουλο και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, θέλω ως βουλευτής αλλά και εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για οποιοδήποτε άλλο σχόλιο», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Σχετικά άρθρα