Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων της χώρας η απόφαση του υπουργείου παιδείας περί διαγραφής 180.000 “αιώνιων” φοιτητών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος χαρακτήρισε “άδικη” την διαγραφή ορισμένων φοιτητών “που για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν”.

ΑΠό τη πλευρά τους μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουν την «σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012».

Στη σχετική επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, τονίζεται ότι «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους».

Με άλλα λόγια εκφράζεται η άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από την πλευρά του είναι κάθετος και δηλώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί, ενώ όσοι φοιτητές έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης θα διαγραφούν.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκαν 6 επιπλέον εξεταστικές, ώστε όσοι επιθυμούσαν πραγματικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να το πράξουν.

Σχετικά άρθρα