Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΛΕΙΑ: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κομμένοι δρόμοι

ΗΛΕΙΑ: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κομμένοι δρόμοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλφειός, Βίντεο, Βούναργος, Ηλεία, Κατάκολο, Κατολισθήσεις, Πλημμύρες, Φωτογραφίες,

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Ηλεία αφού λόγω της πρωτοφανούς βροχόπτωσεις πλημμύρισαν τα ποτάμια, κόπηκαν δρόμοι, καταστράφηκαν καλλιέργειες ενώ κινδύνεψαν και ζωές από τις κατολισθήσεις στο Κατάκολο.

ΚΑΤΑΚΟΛΟ
Με τον τρόμο πάνω από τα κεφάλια τους ζουν οι κάτοικοι του Κατακόλου, καθώς από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, βρίσκεται έντονα σε εξέλιξη ένα κατολισθητικό φαινόμενο από το βουνό της περιοχής.

Τα μαλακά χώματα υποχωρούν με τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και ήδη έχουν προκαλέσει ζημιές σε τρία σπίτια.

Το φαινόμενο είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί περαιτέρω και απαιτείται άμεσα αυτοψία από κλιμάκιο επιστημόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάτι που θα γίνει σήμερα.


ΒΟΥΝΑΡΓΟΣ

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι κάτοικοι του Βουνάργου, όταν αναζήτησαν τους λόγους που η κωμόπολη, έμεινε χωρίς νερό. Ακολουθώντας το δρόμο για τις δεξαμενές, «πάγωσαν» όταν περίπου 150 μέτρα πριν φτάσουν σε αυτές, τα πάντα είχαν βυθιστεί. Δρόμος, χωράφια, αλλά και οι δεξαμενές είχαν χαθεί.

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις επιδείνωσαν προφανώς μια κατάσταση που προϋπήρχε και ο δρόμος υποχώρησε από ενάμιση έως τέσσερα μέτρα, οι δεξαμενές και αυτές καταστράφηκαν υποχωρώντας κατά δύο μέτρα τουλάχιστον, ενώ λιοστάσια κύλησαν στην πλαγιά του βουνού.

ΑΛΦΕΙΟΣ

Την ώρα που το βλέμμα είναι στραμμένο στη στάθμη του ποταμού Αλφειού, που απειλεί τις παρόχθιες περιοχές μετά τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, δεκάδες άλλα μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, εξαιτίας της κακοκαίριας.

Τόσο ο κεντρικός οδικός άξονας Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, όσο και οι δρόμοι των χωριών και του αγροτικού δικτύου, έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου να τρέχουν σε κάθε σημείο για να φροντίσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

ilia katolisthiseis 1

ilia katolisthiseis 2

ilia katolisthiseis 3

ilia katolisthiseis 4

ilia katolisthiseis 5

ilia katolisthiseis 6

ilia katolisthiseis 7

Σχετικά άρθρα